Ziraat Türkiye Kupası’nda final zamanı!

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak maçta iki komşu kentin ekipleri; Yukatel Kayserispor ile Demir Küme Sivasspor, 60. Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi olabilmek için kozlarını paylaşacak.
Kayseri temsilcisi, 2007-2008 yılında penaltılarda Gençlerbirliği’ne 11-10 üstünlük kurarak kazandığı kupadan sonra tertipteki ikinci zaferini arayacak. Demir Küme Sivasspor ise tarihinde birinci kere final oynama başarısı gösterdiği Türkiye Kupası’nı birinci defa kazanmanın hesaplarını yapıyor.
Döneme Yalçın Koşukavak idaresinde giren lakin birinci hafta alınan Altay yenilgisinin akabinde kadronun başına Hikmet Karaman’ı getiren Yukatel Kayserispor, dönemi 47 puanla 14. sırada tamamladı. 62 yaşındaki çalıştırıcıyla ligde ve kupada düzgün bir grafik yakalayan sarı kırmızılı takım, bilhassa Türkiye Kupası’nda final yolunda güçlü rakipleri saf dışı bırakarak dikkatleri çekti. Sırasıyla Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’u eleyen Karaman’ın öğrencileri, finale gelinceye kadar oynadığı 7 maçta 6 galibiyet aldı.
Gaye birinci Türkiye Kupası şampiyonluğu
İstek Çalımbay idaresinde tekrar istikrarlı bir futbol ortaya koyarak 54 puanla 10. basamakta ligin sonuna gelen Demir Küme Sivasspor’da ise amaç, kulüp tarihinin birinci Türkiye Kupası şampiyonluğu. Yiğidolar da rakibi üzere finale gelen yolda değerli manileri aşmayı başardı. Sivas takımı, VavaCars Fatih Karagümrük ve Aytemiz Alanyaspor üzere kupada tezli rakiplerini geride bırakarak final bileti aldı.
Spor Toto Muhteşem Lig’de geride kalan dönem içerisindeki randevularda iki grupta birer galibiyet ve yenilgi aldı. Kayseri’deki maçta Karaman’ın öğrencileri 3-0’lık skorla kazanan taraf olurken, ligin son haftasında Sivas’taki 90 dakikada ise gülen taraf 2-1’lik skorla Çalımbay’ın grubu oldu.
1962-1963’ten itibaren düzenlenen Türkiye Kupası, 1980-1981 dönemi prestijiyle Federasyon Kupası ismi altında oynanmaya başladı. Tertibin ismi 1992-1993 döneminden itibaren yine Türkiye Kupası olarak değiştirildi. 59 yıllık geçmişinde 15 farklı kadronun kazandığı Türkiye Kupası’nda rekorlar ise Galatasaray’ın elinde bulunuyor. Sarı kırmızılılar, bu manalı tertipte 23 kere final oynarken, 18 kere kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi.