İşte Süper Lig’in yeni topu! Anlaşma imzalandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye futbol liglerinin resmi top sponsorunun spor markası PUMA olduğunu açıkladı.
TFF’den yapılan açıklamada, muahedenin bu dönemden itibaren başlayacağı ve üç yıl süreceği belirtilerek, “Bu yıl Spor Toto Harika Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig, Ziraat Türkiye Kupası, Turkcell Üstün Kupa ve Turkcell Bayan Futbol Üstün Ligi dönemlerinde oynanacak tüm maçların resmi futbol topu PUMA Orbita olacak. Üç yıl sürecek bu mutabakatla bir arada Spor Toto Harika Lig, tüm maçlarını PUMA topları ile oynayan LaLiga, Serie A, English Football League üzere dünyanın en ünlü liglerinin yanında yer alacak. Birebir formda bu mutabakat, PUMA’nın Türkiye futboluna olan takviyesini genişleterek, markanın dünya futbolundaki liderlik konumunu pekiştirecek.” tabirleri yer aldı.
Global dünyanın yenilikçi firmalarıyla iş birliklerini arttırarak Türk futbolunun marka bedelini yükseltmeyi hedeflediklerinin altını çizen TFF Lideri Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi:
“Hedeflerimiz doğrultusunda, dünyanın kendi bölümünde en pahalı markalarından biri olan PUMA firması ile yapmış olduğumuz top tedariki mutabakatını futbol kamuoyu ile paylaşmaktan memnunluk duyuyoruz. Avrupa’nın en değerli liglerinin kullandığı Orbita topları, 150 ülkede yayınlanmasını hedeflediğimiz Spor Toto Üstün Lig ile birlikte, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. ve 3. Lig’in yanı sıra Turkcell Muhteşem Kupa, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Bayan Futbol Muhteşem Ligi’nde gayret eden tüm ekipler tarafından kullanılacak ve futbolumuza farklı bir renk katacaktır. Bu muahede ile PUMA, hem Türk futboluna takviye vermeye devam edecek, hem de lig ayrımı olmaksızın tüm maçlarımızın, en üstün teknolojiyle üretilen futbolcu dostu toplarla oynanmasını sağlayacaktır. Bu iş birliğimizin artarak uzun yıllar devam etmesini ve Türk futbolu için iyi olmasını diliyorum.”
PUMA Türkiye Genel Müdürü Taner Seyis ise iş birliğiyle ilgili, “Geçtiğimiz 1,5 yılı aşkın müddettir yeni Orbita’nın geliştirme, test edilme ve düzgünleştirme süreci üzerinde çalıştık ve en üst düzeyde performans gösterecek bir futbol topu üretmeyi hedefledik. Yıldız biçimindeki 12 modülden oluşan dikiş yapısı, topa ülkü küre biçimini veriyor ve futbolcunun top ile daha âlâ temas kurmasına yardımcı oluyor. Orbita’yı dünyanın en mücadeleci liglerinden biri olan Üstün Lig alanlarında görmekten memnunluk duyuyoruz ve Orbita’nın pek çok unutulmaz ana eşlik etmesini umuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.