Ağaoğlu’ndan yabancı oyuncu çıkışı

Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) Lideri Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) haziran ayında yapılacak başkanlık seçimi için aday olması beklenen isimlerle görüşeceklerini söyledi.
Vakfın Maslak’taki ofisinde bugün yapılan toplantının akabinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Ağaoğlu, “Bugünkü toplantıda tek gündem unsuru vardı. 16 Haziran’da yapılacak TFF Genel Heyeti ve önümüzdeki 1 yıllık süreç içinde vazifeye gelecek olan lider ve idare konseyi ile alakalı, 2-3 lider haricinde 18 kulüp lideriyle, bir toplantı yaptık. Şu anda isimleri kamuoyunda ön plana çıkmış olan 2 lider adayımız var. Şimdi bunlar resmi olarak adaylıklarını açıklamadılar. Önümüzde kısa bir mühlet kaldığı için adaylarla hafta içinde burada bir toplantı yapacağız. Tahlil tekliflerini aldıktan sonra oy birliği ile olmasa da oy çokluğuyla, nasıl hal belirleyeceğimiz konusunda fikir birliğine vardık. ” diye konuştu.
TFF başkanlığı için isimleri geçenlerin şimdi resmi adaylıklarını açıklamamasını eleştiren Ağaoğlu, “Şimdi, ‘Camiaları yoklayalım, kulüplerden görüş alalım, ona nazaran adaylığı açıklarız.’ diye bekleniyor. Bu çeşit zahmetlerden sıyrılmamız lazım. Bir an evvel adaylıklarını açıklasınlar. Beklentimiz bu. Plan, program ve projeleri neler? Sıkıntılara nasıl tahlil getirecekleri konusunda kulüpleri bilgilendirmeleri gerekiyor. Adaylarla ilgili ön yargı yok. Birliğin menfaati doğrultusunda hareket etme kararı aldık.” sözlerini kullandı.
Türk futbolunun acil çözülmesi gereken sıkıntıları olduğunu aktaran Ağaoğlu, şunları kaydetti:
“Transfer periyodu başlangıcı 17 Haziran olarak açıklandı. 14/8 mi olacak 12/7 mi olacak? Bu günü geldiğinde karar verilecek bir olay değil. Planlamasını evvelden yapan kulüplerin ara kat ettiğini daima söyledik. Bu planlamanın ehemmiyetini söyledik. 3 haftadan kısa bir müddet kaldı. Ön eleme oynayacak kulüpler var. Dönemi erken açmak zorundalar. Haziran ayının sonunda ön elemeye başlayacak ekip, 17 Haziran’da alınacak kararla takımına yabancı oyuncu mu katacak, yoksa takımındaki yabancılarla vedalaşmak zorunda mı kalacak?”
TFF seçimlerinin akabinde KBV’nin de seçime gideceğini lisana getiren Ağaoğlu, “Profesyonel bir yapıya geçilmesi hedefiyle ben lider olmuştum. Bunu eylül-ekim ayı olarak bekliyorduk. 6 Ocak’taki toplantıda profesyonel yapıya geçilmesinin erken olduğu istikametinde birtakım kulüp liderleri görüş tabir etti. Ben bu vazifesi uzun mühlet devam ettirmek için gelmedim. Büyük bir ihtimalle federasyon lideri seçimlerini takip eden birkaç gün içinde biz de Kulüpler Birliği Vakfı olarak yeni liderin seçilmesi tarafında hareket edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.